De voordelen van vitamine C voor uw huid

Vitamine C is niet alleen goed voor je gezondheid, het kan ook je huid transformeren. Het maakt uw huid gladder, laat haar stralen en beschermt haar tegen de tekenen van veroudering. Een gezonde huid met een mooie gloed is mogelijk als u uw schoonheidsroutine aanpast. Maar er zijn een paar dingen die u moet weten over de werkzame bestanddelen. 

Ten eerste: het is smeerbaar, maar niet eetbaar 

Het toevoegen van steeds meer citrusvruchten, paprika's, aardbeien, kool en kiwi's aan uw menu is goed voor uw gezondheid, maar deze vitamine C zal geen zichtbaar effect hebben op uw huid. Daarom zit het in huidverzorgingsproducten, want als je het op je huid smeert, werkt het direct in op de huid.. 

Wat doet vitamine C voor onze huid?

De vitamine is een echte multi-tasker. De lijst van zijn voordelen is dan ook indrukwekkend:

- Vitamine C werkt als een krachtige antioxidant. Het neutraliseert vrije radicalen, de onstabiele moleculen die de huid voortijdig verouderen en rimpels, pigmentvlekjes en een snellere huidverslapping kunnen veroorzaken. (Deze worden veroorzaakt door oxidatieve stress, veroorzaakt door UV-stralen, vervuiling en excessen van de levensstijl...)

Bovendien heeft recent onderzoek aangetoond dat vitamine C ook het natuurlijke afweersysteem van de huid versterkt en haar zo beschermt tegen oxidatieve stress.

- Een tip? Beautystas smeren vitamine C vaak 's ochtends als eerste in om zich dagelijks tegen de zon te beschermen. En terecht. De vitamine verhoogt de doeltreffendheid van zonnefilters, zodat de huid (nog) beter beschermd is tegen de schadelijke stralen van de zon.

- Vitamine C zorgt voor een meer egale en stralende huid. Het optimaliseert de melanineproductie in de huid en helpt ook bij het vervagen en voorkomen van oppervlakkige pigmentvlekken of post-inflammatoire hyperpigmentatie (vlekken die kunnen ontstaan na puistjes).

- Vitamine C helpt ook de huid steviger te houden, omdat het de productie van collageen en elastine in de huid stimuleert, die met de leeftijd afneemt.

De ene vitamine C is de andere niet

Vitamine C wordt in verschillende vormen in cosmetica gebruikt. U herkent ze aan het acroniem "ascorbine" in de lijst van ingrediënten. De bekendste (en krachtigste) is ascorbinezuur, of L-ascorbinezuur, pure vitamine C. Stabiele derivaten van de vitamine zijn onder meer retinal ascorbaat, ascorbyl palmitaat, decyletrahexyl ascorbaat, natrium ascorbyl fosfaat, aminopropyl ascorbyl fosfaat en magnesium ascorbyl fosfaat.

De stabiliteit van elk gebruikt vitamine C-derivaat is zeer belangrijk. Vitamine C moet stabiel blijven om actief en effectief te zijn. Wanneer het wordt blootgesteld aan lucht, licht, warmte en/of water, kan het gemakkelijk oxideren, waardoor het zijn sterkte verliest en minder doeltreffend wordt. Daarom is het het beste om altijd te zoeken naar lucht- en lichtdichte verpakkingen zoals pompflessen. Ze helpen om de vitamine langer "vers" te houden.

De vitamine C in uw crèmes en huidverzorgingsproducten moet niet alleen stabiel zijn, maar ook optimaal biologisch beschikbaar voor de huid. Dit betekent dat de huid in staat moet zijn het om te zetten in ascorbinezuur om het efficiënt te kunnen opnemen.

Wat is de juiste concentratie vitamine C?

Het goede nieuws is dat je niet per se een hoge concentratie vitamine C nodig hebt om betere resultaten te zien. Uit onderzoek is gebleken dat de vitamine al bij een concentratie van 0,6% een sterke antioxiderende werking heeft en daardoor de huidveroudering vertraagt. Hoge concentraties van 15% of meer worden gebruikt bij de aanpak van bepaalde hardnekkige huidproblemen zoals pigmentvlekken.

 Om te beginnen...

Wil je de effecten van vitamine C op je uiterlijk zien? 

Onze selectie voor een gezonde, egale en stralende huid.

- C15 Super Booster van Paula's Choice. Deze booster bevat 15% vitamine C om pigmentvlekken te vervagen, de huidskleur te egaliseren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het kan puur onder uw crème worden aangebracht, maar kan ook worden gemengd met uw serum of dagcrème.

Biolumin-C Gel Moisturizer door Dermalogica. Deze vochtinbrengende gel met lichte textuur is verrijkt met vitamine C en hyaluronzuur. Het hydrateert en verzacht de huid en helpt haar te beschermen.

- Glow en Protect Serum van REN. Dit serum met extracten van superfruit bevat drie soorten vitamine C en vochtboosters zoals glycogeen en hyaluronzuur. Het werkt om de huid soepeler en gladder te maken, voor een gloeiend, beschermd tegen oxidatieve stress.

1 commentaar

Top top keep it up ♥️

Nina 29 april 2022

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd