Het is zomer! Is je huid er klaar voor?

Blote benen en armen, buiten eten, eindeloze dagen vakantie... De zomer is eindelijk hier! Je hebt je wintergarderobe al ingeruild voor lichtere kleding, maar hoe zit het met je huidverzorgingsroutine? Het is tijd om het aan te passen aan de nieuwe temperaturen en over te schakelen van rijke formules naar lichtere texturen terwijl je jezelf beschermt... Hier zijn onze 5 tips om je huid de hele zomer lang stralend en gelukkig te houden. Dat beloven we!

1. Bescherm, bescherm, bescherm!

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief hebben uitgelegd, moet u, hoe verleidelijk de zon ook is, uw huid beschermen tegen haar schadelijke stralen. Zorg ervoor dat u zich om de paar uur of na elke verfrissende duik insmeert met zonnebrandcrème (en veel!). Kies dus een product dat u echt graag gebruikt.

Onze selectie

Aloë verzachtende zonnecrème SPF50 van COSRX Een lichte crème die moeiteloos in de huid dringt en een hoge UV-bescherming biedt die totaal onzichtbaar is en geen vettige film achterlaat. 

COOLA Classic Spray SPF50 (zonder parfum) Deze hoogwaardige, hypoallergene SPF 50 bodyspray is gewoonweg magisch! Hij is ontworpen om in elke positie te werken met een constante sproei-efficiëntie, zelfs ondersteboven. Volledig transparant en verrijkt met meer dan 70% natuurlijke vochtinbrengende en anti-oxidant ingrediënten gecertificeerd biologisch.

2. Elke nacht, dubbele schoonmaak

Hoe kun je je huid grondig reinigen zonder haar te beschadigen? Door 's avonds twee reinigingsproducten te gebruiken - een reinigingsproduct op oliebasis en vervolgens een gel of melk - kunt u uw huid optimaal reinigen, zodat er geen sporen van make-up, zonnebrandcrème, zweet, overtollig talg of vervuilende deeltjes op uw gezicht achterblijven. De bonus? Een schone huid absorbeert de actieve ingrediënten in uw huidverzorgingsproduct veel beter. 

Onze selectie 

Clean Jelly Olie Reiniger van REN Een reiniger op oliebasis die doeltreffend make-up, sporen van vervuiling en resten van zonnebrandcrème verwijdert. Eén minuut op de droge huid inmasseren, daarna met warm water emulgeren en wanneer de olie melkachtig wordt, afspoelen. 

Hyaluronzuur Gel Cleanser van Q+A Een formule met hyaluronzuur en zachte reinigende bestanddelen die reinigt zonder uit te drogen. 

3. Bevochtigen

UV-stralen, chloor, zeewater en airconditioning op kantoor/trein/vliegtuig... zijn allemaal factoren die de huid uitdrogen. Daarom heeft zij in de zomer, net als in de winter, vochtinbrengende bestanddelen nodig, zoals hyaluronzuur, glycerine of aloë vera, die helpen het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Aloë vera wordt in het bijzonder aanbevolen omdat het niet alleen hydrateert, maar ook de huid na blootstelling aan de zon kalmeert.

In de zomer verruilen we de rijke crèmes die ons in de winter troosten graag voor lichtere gelformules of een serum. Ze zijn fris en beter geschikt voor de vette of gemengde huid, die in de zomer meer zweet. Voor een optimale hydratatie combineert u uw hydraterend serum met een gel dagcrème en brengt u deze aan op een licht vochtige huid: zo houdt de gelformule meer vocht vast.

Een tip? Neem altijd een sterk hydraterend product mee in uw handbagage voor een vlucht of lange reis. Je huid zal je dankbaar zijn.

Onze selectie
De serums

Circulair hydraterend serum van DERMALOGICA Een ultralicht serum met hyaluronzuur en aminozuren dat de huid onmiddellijk van water voorziet en haar hydratatiecyclus verbetert door haar voortdurend te irrigeren.

Super Glow Hyaluronic Zelfbruinend Serum van TAN LUXE Een bad van vocht en antioxidanten dat je een dosis zonneschijn geeft. Dit zelfbruinende serum is een top multi-tasker die uw huid hydrateert terwijl het uw bruine kleur intensiveert bij elke toepassing voor een natuurlijke, op maat gemaakte bruine kleur.

vochtinbrengende crèmes met geltextuur 

Aloe propolis verzachtende gel van BENTON Deze lichte en frisse gel bestaat voor 80% uit aloë vera, een ingrediënt dat bekend staat om zijn vochtinbrengende, verzachtende en antibacteriële eigenschappen. De formule bevat ook propolis (10%) en is perfect voor de dorstige en/of smetgevoelige huid. 

Niacinamide Komkommer Aqua Gel Crème Een echte hydratatiebom met een geltextuur, geformuleerd met komkommerwater (32%) om de huid lichtjes te verfrissen en te hydrateren. De concentratie aan niacinamide (4%) helpt de talgafscheiding te reguleren, de poriën te vernauwen en ontstekingen te verzachten, terwijl het ook werkt als een antioxidant.

Dagelijkse Glans Crème Gel Vitamine C van REN Deze crème met vitamine C helpt pigmentvlekken te voorkomen en te vervagen. Verfrissend en met een natuurlijke citrusgeur is het een wonder voor de huid en de zintuigen. De gel-crème textuur smelt op de huid voor een gemakkelijk te absorberen vochtboost.

4. Lang leve de bloemenwateren!

Verruil je klassieke toner voor een super multi-tasking bloemenwater. Gebruik het na het reinigen om uw huid voor te bereiden op uw behandelingen. Bloemenwater is ideaal om de huid voor te bereiden op het aanbrengen van een hydraterend serum en/of dagcrème. Herinner je je tip 3? Spray het op uw gezicht voordat u uw huidverzorgingsproducten aanbrengt en gedurende de dag wanneer u een vochtboost nodig heeft. En als je te veel zon hebt gehad, helpt bloemenwater ook om de huid te kalmeren.

Onze selectie 

Century Flower BioAffinity Lotus & Oranjebloesem Toner van PAI SKINCARE Deze toner met lotuswater en oranjebloesem verfrist, hydrateert en kalmeert zelfs de meest gevoelige huid

5. Voorzichtig wissen 

Dode huidcellen kunnen uw bruine kleur dof maken. Een exfoliërend product helpt ze te verwijderen om een zachte, gladde en stralende huid te onthullen. In de zomer moet u echter een beetje voorzichtig zijn met scrubben. Gebruik een enzymatische exfoliant in plaats van een schurende exfoliant met korrels of fruitzuren (AHA'S). Dit laatste kan de huid dunner maken en haar gevoeliger maken voor de zon. Enzymen uit vruchten zoals papaja zijn zacht en verwijderen alleen dode huidcellen. 

Onze selectie

Enzymatische Scrub Papaïne en Amino Complex GROWN ALCHEMIST Dit peelingmasker met papaja verwijdert dode cellen op milde wijze zonder de kwetsbare huid te beschadigen.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd