BHA en AHA, 2 benaderingen, één doel.

BHA's (bètahydroxyzuren) en AHA's (alfahydroxyzuren) zijn veel meer dan complexe acroniemen. Het zijn krachtige werkstoffen die de huid transformeren dankzij hun exfoliërende eigenschappen. Laten we ons verdiepen in de werkingsmechanismen van deze chemische exfolianten en begrijpen hoe ze celvernieuwing bevorderen voor een stralende huid.

 

Werkingsmechanisme van BHA/AHA

Chemische peeling: Bij dit proces worden chemicaliën zoals zuren gebruikt om dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Dit verbetert de textuur, vermindert onvolkomenheden en stimuleert de collageenproductie, wat resulteert in een meer stralende huid. BHA's en AHA's zijn zuren die helpen bij deze exfoliatie door dode huidcellen voorzichtig los te maken zodat een frisse, jonger uitziende huid zichtbaar wordt. Het verwijderen van dode huidcellen stimuleert de groei van nieuwe huidcellen, waardoor de algehele uitstraling van de huid verbetert. 

BHA (salicylzuur)

BHA is in olie oplosbaar en dringt effectief door in de poriën, waardoor onzuiverheden en overtollig talg, en dus acne en mee-eters, worden verwijderd. Het is geschikt voor de vette huid en een uitstekende keuze voor de behandeling van follikelproblemen.  

AHA (glycolzuur, melkzuur en mandelzuur)

AHA's zijn oplosbaar in water en verwijderen dode huidcellen aan de oppervlakte. Hun werking zorgt voor een gladdere textuur, vermindert onzuiverheden en maakt de huid stralender. Ideaal dus voor de droge of rijpere huid.

  

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik 

Het is belangrijk om deze zuren 's avonds te gebruiken en geleidelijk te beginnen, zodat je huid aan het product kan wennen. Idealiter gebruik je het een tot drie keer per week en vergeet je niet om je huid 's ochtends in te smeren met zonnebrandcrème.

Niet mengen met andere zuren, retinol of vitamine C. Niet overexfoliëren.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd