Koreaanse huidverzorging in 10 essentiële stappen

10 belangrijke stappen voor een perfecte Koreaanse huid.

Stap 1: Dubbele reiniging

Essentieel in je huidverzorgingsroutine, vooral 's avonds als je gezicht alle onzuiverheden, overtollig talg en make-up heeft verzameld. Begin met een oliereiniger voor je eerste reiniging en gebruik daarna een zacht schuimende reiniger. Het idee is om te beginnen met een reiniger op oliebasis en daarna een reiniger op waterbasis te gebruiken voor een optimaal effect. 

Stap 2: afschilfering 

Deze stap verwijdert de dode cellen die de huid dof maken en de poriën verstoppen. Overdrijf het niet, slechts twee of drie keer per week om irritatie te voorkomen, vooral als je een gevoelige huid hebt. 

Stap 3: Toner 

Traditionele toniserende lotions zijn soms te uitdrogend, maar in de Koreaanse huidverzorging hebben ze een heel andere rol. K-beauty toniserende lotions zijn samengesteld met verfrissende en hydraterende ingrediënten (groene thee, galactomyces, ginseng, enz.) en worden aangebracht om de pH-waarde van de huid te herstellen, een basishydratatie te geven en een betere absorptie van toekomstige producten mogelijk te maken (het aanbrengen van lagen is een belangrijke stap in het bereiken van een glazen huid). 

Stap 4: Voeg een brandstof toe 

Essences, die minder geconcentreerd zijn dan serums, zijn over het algemeen lichter en wateriger. Net als doelgerichte behandelingen zijn ze samengesteld om huidproblemen zoals pigmentatie en roodheid te behandelen, maar met als extra doel mega-hydratatie. 

Stap 5: Behandeling met een serum of ampul

Ampullen bevatten over het algemeen een hogere concentratie multifunctionele actieve ingrediënten. Deze geconcentreerde actieve ingrediënten helpen de huid te voeden, de tekenen van veroudering tegen te gaan en collageen te stimuleren om de huid steviger te maken, poriën te verkleinen of de huidtint te egaliseren (naar behoefte). Sommige ampullen zijn alleen bedoeld voor gebruik gedurende een bepaalde periode (om noodsituaties van de huid aan te pakken). Gebruik voor dagelijks gebruik in plaats daarvan een hydraterend serum met ingrediënten zoals hyaluronzuur, ceramiden of vitamine E.  

Stap 6: Stofmaskers 

Ze zijn de eenvoudigste manier om de huid te kalmeren, schade te herstellen en vocht in te sluiten en aan te vullen. In slechts 10 tot 20 minuten kun je genieten van een gezondere huid en een stralende teint. We raden aan om dit 2 tot 3 keer per week te doen. 

Stap 7: Hydratatie

Kies voor een product dat maximale hydratatie biedt en waarmee je alle lagen kunt insluiten. Ga op zoek naar voedende botanische extracten, krachtige vochtinbrengers en antioxidanten. 

Stap 8: Oogcrème aanbrengen

Je zult geen perfecte huid krijgen als je droge plekken en wallen onder je ogen hebt, omdat dit gebied droger is dan de rest van het gezicht.

 

Stap 9: Verzegel met een gezichtsolie (alleen 's avonds)

Het toevoegen van een gezichtsolie is de laatste stap in je routine. Niet alleen voedt het je huid en sluit het vocht in, het beschermt ook tegen de dagelijkse stress die de huidbarrière vernietigt. Wat je ook kiest, onthoud dat het altijd de laatste stap moet zijn! 

Stap 10: Gebruik zonbescherming (alleen 's ochtends)

Als je huid niet beschermd is tegen zonnestralen, heeft het geen zin om te denken dat je een perfecte huid kunt krijgen. Hoeveel stappen je ook onderneemt in je routine, een huid die slecht behandeld is door UV-stralen zal niet stralen. Bescherming tegen de zon is het hele jaar door een must. Denk aan een lichte, sterk hydraterende formule.

 

 

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd