Herstel van de huidbarrière en Centella Asiatica

Een van de meest waardevolle lessen in huidverzorging: een sterke huidbarrière is de hoeksteen van een stralende huid. Of je huid nu last heeft van roodheid en irritatie door overmatig gebruik van actieve ingrediënten, of je streeft naar een meer intuïtieve routine, het versterken van de huidbarrière moet centraal staan. 

Redenen voor een verzwakte huidbarrière :

De huidbarrière kan verstoord raken door intrinsieke factoren zoals genetische aandoeningen, stress of andere ziekten. Extrinsieke factoren zijn onder andere overmatige blootstelling aan de zon, chemische irriterende stoffen, vervuiling, roken, slaapgebrek en allergenen.

Hoe bepaal je of je huidbarrière beschadigd is?

Een droge, doffe, geïrriteerde huid, acneopflakkeringen, rosacea, eczeem, veranderde huidskleur en jeuk kunnen wijzen op een verminderde huidbarrière.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden :

Leeftijd is ook een factor, omdat de natuurlijke productie van lipiden, ceramiden en vochtinbrengers afneemt naarmate je ouder wordt.

Hoe een beschadigde huidbarrière herstellen :

1. Vereenvoudig je huidverzorgingsroutine: Kies voor een minimalistische routine en vermijd agressieve actieve ingrediënten.

2. Herstellen en herstellen: Kies vochtinbrengende crèmes die rijk zijn aan ceramiden en hyaluronzuur bevatten.

3. Wees voorzichtig: Vermijd overmatig scrubben en gebruik lauw water om irritatie te voorkomen.

4. Elimineer activa en re-integreer ze geleidelijk: Re-integreer activa één voor één en geef de voorkeur aan zachtere opties.

Hoe verdere schade te voorkomen:

Wissel niet te vaak van product en gebruik vochtinbrengende crèmes die rijk zijn aan antioxidanten en een hoge SPF. 

Centella Aziatica

Een ideaal ingrediënt om de huidbarrière te herstellen is Centella asiatica. Deze plant heeft echter nog veel meer deugden die interessant kunnen zijn voor verschillende huidtypes. 

Centella asiatica, een kruidachtige plant die oorspronkelijk uit Azië komt, wordt voornamelijk gekweekt in moerassige gebieden van tropische en subtropische landen en heeft zich buiten Azië en Oceanië verspreid, met name in Zuid-Afrika en Madagaskar. 

De geschiedenis van Centella asiatica gaat terug tot Aziatische legendes waarin tijgers de plant gebruikten om hun wonden te behandelen, vandaar de bijnaam "tijgergras". Al meer dan tweeduizend jaar erkennen beschavingen in China, India en Indonesië de geneeskrachtige eigenschappen en gebruiken ze de plant in kompressen om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder lepra.

Cosmetische eigenschappen van Centella asiatica :

Huidregeneratie :

Centella asiatica, rijk aan actieve moleculen zoals saponosiden (madecassoside, asiaticoside) en triterpenen (asiatisch zuur, madecassinezuur), bevordert de collageensynthese. Dit eiwit, dat cruciaal is voor de stevigheid van de huid, ziet zijn productie vaak afnemen met het ouder worden. 

Anti-oxidatie :

De fenolverbindingen in de bladeren, wortels en bladstelen van de plant geven Centella asiatica zijn antioxiderende eigenschappen. Het beperkt effectief de productie van vrije radicalen, veroorzaakt door externe factoren zoals de zon, vervuiling en roken, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering van de huid.

Huidherstel :

Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van Centella Asiatica aangetoond bij het verminderen van striae, littekens en huidstriemen, en benadrukken de herstellende voordelen.

Stimulatie van de microcirculatie van het bloed :

De plant verstevigt de wanden van de bloedvaten en voorkomt zo de vorming van spataderen. Tegelijkertijd stimuleert het de microcirculatie, wat bijdraagt aan een betere oxygenatie van het huidweefsel. 

Haarversterkend :

Centella asiatica werkt diep in het haar om de haarvezel te versterken, waardoor het haar sterker en gezonder wordt. 

Onze selectie : 

SKIN1004 Madagaskar Centella Ampul

100% Centella. Samengesteld om de huid die is blootgesteld aan agressieve invloeden van buitenaf te kalmeren en te herstellen. De hoge concentratie pure extracten zorgt voor een diepe, langdurige hydratatie, waardoor de huid soepel aanvoelt.

 

COSRX Centella Aqua Kalmerende Ampul

De ultra-hydraterende ampul gebruikt vitamine B5, panthenol en centella asiatica-extract om de geïrriteerde huid te kalmeren, voeden, kalmeren en verlichten.

 

BEAUTY OF JOSEON Centella Asiatica kalmerend masker

Ontworpen om de huid te troosten en te kalmeren. De combinatie van groene thee-extract, bijvoet-extract en 3 soorten hyaluronzuur zorgt voor een diepe hydratatie.

 

ERBORIAN CC Crème met Centella Asiatica

Verbetert de teint en biedt glans, bescherming, hydratatie en een fijne textuur die zich aanpast aan de huid. Helpt de teint te egaliseren, fijne uitdrogingslijntjes te verbergen en de huidtextuur zichtbaar te verfijnen.

 

MIXSOON Toner Centella Asiatica

Aanbevolen voor de gevoelige huid die gevoelig is voor roodheid, irritatie, oververhitting of droogheid.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd