Huidverzorgingstips voor de lente voor een stralende huid

De winter verdwijnt en maakt plaats voor de eerste zonnestralen en daarmee het verlangen om de natuurlijke glans van onze huid te herstellen. Na maanden van vechten tegen kou en wind heeft onze huid een zachte overgang naar het nieuwe seizoen nodig. Ontdek onze beautytips voor een stressvrije overgang naar de lente en een stralende huid vanaf de eerste lentedagen. 

De metamorfose van de huid in de lente

De huid verandert, net als de seizoenen. De zomer geeft ons een huid die dikker wordt door de zonnestralen, terwijl de herfst voor verrassingen kan zorgen met acne. In de winter herstelt onze huid van een aanval van intense acne, maar ze kan ook onder het effect van de kou lijden. De lente daarentegen kondigt de terugkeer van de zon aan, een kans om onze doffe teint nieuw leven in te blazen.

De huid zuiveren

Voor een stralende teint begin je met het zuiveren van je huid en lichaam. Door de wintermaanden hebben zich gifstoffen opgehoopt, zowel op de huid als in onze organen. Eet een dieet dat rijk is aan groenten en fruit, drink minstens 1,5 liter water per dag om je organen te helpen ontgiften en ga weer sporten.

Door een reiniging vooraf met een reinigingsolie of -balsem in je routine op te nemen, verwijder je dode huidcellen en onzuiverheden. Voeg een of twee keer per week een zure exfoliant toe om de huidtextuur gladder te maken en weer te laten stralen.

Onze selectie

 

BANILA CO - Clean It Zero Reinigingsbalsem Origineel 

PAULA'S CHOICE - Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA peeling

De huid hydrateren

Hydrateren is essentieel voor een stralende teint. Wat je huidtype ook is, een vochtinbrengende crème houdt de hydrolipidenfilm van de huid intact. Een rijke olie of crème is ideaal om je huid tijdens de winter te beschermen. Wanneer het warme weer terugkeert, kun je kiezen voor een lichtere crème

Kies 's avonds voor een verstevigend of vochtbestrijdend serum, vooral als je een droge huid hebt. Serums bieden een gerichte werking om huidimperfecties te corrigeren.

Onze selectie

 AXIS-Y - Artisjok Intensieve Huidbarrière Ampul 

COSRX - Intensieve crème met hyaluronzuur 

Uitstraling toevoegen 

Met de terugkeer van het mooie weer is het de perfecte tijd om vitamine C weer toe te voegen aan je routine. Dit helpt om je doffe teint weer te laten stralen en je huid op te fleuren na de winter. Maar let op het vitamine C-gehalte van de producten die je kiest. Kies een lage concentratie als je een gevoelige huid hebt.

Onze selectie

 

PAULA'S CHOICE - C15 Super booster

GOEDAL - Groene mandarijn Vita C pigmentvlekken verzorgend serum

De huid beschermen

Onderschat tot slot niet hoe belangrijk het is om je huid tegen de zon te beschermen. Gebruik het hele jaar door een zonnecrème met een SPF, want UV-stralen zijn krachtig, zelfs als het bewolkt is. Zodra het lente wordt, neemt de UV-index geleidelijk toe, dus het is des te belangrijker om deze stap niet over te slaan. 

Onze selectie

 

ISNTREE - Hyaluronzuur Waterige Zonnegel

SKIN1004 - Madagaskar Centella Hyalu - Cica WATER-FIT Zonneserum 

Met deze tips en een beetje geduld zal je huid in de lente weer in balans en vitaal zijn.

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd