De voordelen van serums maximaliseren

Serums spelen een essentiële rol in een complete huidverzorgingsroutine. Maar om hun voordelen te maximaliseren, is meer nodig dan ze alleen maar aanbrengen. Wij delen onze tips met jou.

1. Begin met een schone, voorbereide huid

Voordat je je serum aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je huid schoon en voorbereid is. Reinig daarom twee keer, eerst met een reiniger op oliebasis en daarna met een reiniger op waterbasis. 

2. Aanbrengen op een licht vochtige huid

Kies bij het aanbrengen van je serum voor een licht vochtige huid. Water op de huid helpt om vocht in te sluiten, waardoor de ingrediënten van het serum dieper kunnen doordringen. We raden aan een toner te gebruiken, die ook voordelen heeft en, in tegenstelling tot kraanwater, geen kalk bevat. 

3. De taptechniek voor absorptie

Wrijf het serum niet in je gezicht. Kies in plaats daarvan voor de zachte tiktechniek. Dit stimuleert de bloedsomloop, bevordert de opname en voorkomt irritatie.

4. Prioriteiten stellen voor belangrijke gebieden 

Concentreer de applicatie op de belangrijkste zones van je gezicht, afhankelijk van je specifieke behoeften. Dep bijvoorbeeld zachtjes rond de ogen of op acnegevoelige zones voor een specifieke behandeling.

5. Overlay maar pas op voor incompatibiliteiten

Als je meerdere serums gebruikt, zorg er dan voor dat ze compatibel zijn. Vraag naar incompatibiliteit, want dit kan je huid echt beschadigen. Als de actieve ingrediënten compatibel zijn, aarzel dan niet om ze over elkaar heen te leggen, waardoor je een prachtig "glazen huid" effect krijgt. 

6. Gebruik serum vóór moisturizer

Breng je serum aan vóór je moisturizer. Serums zijn samengesteld om diep in te werken en geconcentreerde ingrediënten af te geven, terwijl moisturisers verzegelen en een extra beschermende barrière vormen.

7. Verwaarloos je hals en decolleté niet

Breng meer aan dan alleen het gezicht. De hals en het decolleté zijn zones die vaak worden verwaarloosd, maar die de tekenen van veroudering onthullen. Breng je serums aan op deze zones voor een volledige regeneratie.

8. Regelmatig zijn

Voor een optimaal resultaat breng je je serum 's ochtends en 's avonds aan. Richt je 's ochtends op hydratatie en bescherming. Kies 's avonds voor regeneratie en herstel. Door je huidverzorgingsroutine vol te houden, zorg je ervoor dat de voordelen continu worden opgenomen, waardoor je huid een zichtbare transformatie ondergaat. De meeste serums hebben namelijk enkele weken nodig om hun volledige potentieel te tonen. 

Als je dit advies opvolgt en producten kiest die geschikt zijn voor jouw huidtype, zullen je serums maximaal effect hebben. 

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd